PAMUK İPLİĞİN YOLCULUĞU

23-08-2023 10:34
PAMUK İPLİĞİN YOLCULUĞU

Doğadan gelen pamuk ipinin her mevsim kullanılabilirliği ve yumuşak dokusunu gelin beraber inceleyelim.

Pamuk ebegümecigillerden, sıcak iklimlerde yetişen, koza biçimindeki ürünü üç, dört ya da beş dilimli olabilen, kozası için ekilen çok değerli bir sanayi bitkisidir. Pamuk ipin ham maddesi adından anlaşılacağı gibi pamuktur. Pamuk ana vatanı Hindistan olan, kültürü yapılan yıllık bir bitki türüdür. Pamuk ipini daha önce "cotton" ismiyle de görmüş olabilirsiniz çünkü sektörde yaygın bir terim olarak da kullanılır.

Pamuk ipliği ince ve kalınlığına göre 3e ayrılır;

1) Open-End (OE) İplik, Diğer pamuk ipliklerine göre sert olarak gösterilmektedir. Open-end pamuk ipliği, temizlenerek tarak ve CER makinelerine gönderilir ve 1.2 mm uzunluğundaki pamuklar kullanılarak iplik haline getirilir.

2) Karde İplik, Open-end pamuk ipliğine göre daha yumuşak özelliğe sahiptir. 1.5 mm uzunluğundaki pamuklar Ring makinelerinde iplik haline getirilir.

3) Penye İplik, karde iplik türü ile aynı özellikleri taşır. Penye iplikleri üretiminden önce taranır ve düzgünleştirilir.

İpliklerimizde içeriği kaliteli olan hammaddelerin yüksek olan bileşiklerinden yararlanarak karıştırma ipler elde ettiğimiz ve birçok kategorisi olan Etrofil organik el örgü ipleri markamızın pamuk kategorisinde olan Tiamo, Orchestra, Puzzle gibi örgü ipliklerimizi renk renk geçişli ürünler elde etmek isterseniz tercih edebilirsiniz ama eğer sade seçenekler daha çok hoşunuza gidiyorsa mavi, pembe, turuncu vb. gibi düz renkli ipler için Bio Cotton, Bambino Baby Cotton ve Etrofil Jeans ürünlerimize Etrofil satış mağazalarımızdan ve web sitemizden bakabilirsiniz.

Cotton ipler dokunmak için yumuşak ve hafiftir ve selüloz lifi olduğu için ısıyı vücuttan uzaklaştırır. Bu özellik, pamuklu giysileri 4 mevsim boyunca giymeyi rahat hale getirir. Pamuk çok yumuşak bir iplik yapar, makinada yıkanabilir ve aslında pamuk zamanla daha fazla kullanıldıkça daha yumuşak hale gelen bir yapıya sahiptir. İçeriği yüksek kalitede olan hammaddeleri kullandığımız Cotton pamuk ipliklerimizi nerelerde kullanılabilirim sorusunun cevabı ise tek bir cevap değildir. Tarzınıza ve beğeninize uygun model ve renkleri seçerek dış giyimde örneğin kazak, yelek, şapka, ceket, atkı, bere bebek atkıları vb. Ev tekstilinde havlu, bornoz, döşemelik kumaş, masa ve yatak örtüleri, süs eşyaları vb. Bebek oyuncakları ve el örgüsü tüm oyuncaklar için kullanılabilir. İç giyim gibi alanlarda da kullanılabilir.

Pamuk İplerle Örülen Örgü Modelleri


Daha fazla örgü modeli ve iplik çeşitlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için diğer sosyal medya kanallarımızı inceleneyi unutmayın.

Pinterest Hesabımız: tr.pinterest.com/etrofil/

Etrofil İnstagram Hesabımız: www.instagram.com/etrofil/


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.