ÖRGÜ ÖRERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN PÜF NOKTALAR

31-08-2023 15:29
ÖRGÜ ÖRERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN PÜF NOKTALAR

Örgü örmek uzun yıllardan bu yana rahatlatıcı hobiler arasında yer almaktadır. Yaşadığımız pandemi döneminde başlattığımız #hayatıörüyoruz (evde ör) projeleriyle motivasyonumuzu kazanırken sevgi dilimizi de geliştirdik. İlmek ilmek ördüğümüz yumaklarla farklı örgü çalışmaları geliştirerek tüm örgü sever dostlarla paylaştık. Şimdilerde bu güzel hobi kadın, erkek, çocuk farketmeksizin birçok kişinin ilgilendiği çok farklı sanatsal projelere dönüşmeye başladı.
Bizde yeni başlayanlara ve hikayemizin başından bu yana  bizimle olan dostlarımıza ilham vermek için örgü örmenin püf noktalarından bahsetmek istedik. Gelin hep birlikte ilk örgü projemiz için nelere dikkat etmeliyiz inceleyelim...


Örgü örerken dikkat etmemiz gereken bazı püf noktaları ve ipuçları şunlardır:

  • İpliği doğru seçin: Örgü örerken öreceğiniz modele göre iplik seçimini doğru yapmanız çok önemlidir. İplik seçmekte zorlanacağınızı biliyoruz çünkü çok fazla iplik çeşitliliği ön plana çıkmakta. Buna bağlı olarak kaliteli ve organik içerikli iiplikler ilginizi çekiyor ise; merino yünü, ipek, kaşmir, organik pamuk, yün oranı yüksek klasik kaliteler vb. iplik gruplarından faydalanabilirsiniz. Sağlam, dayanıklı, alerjik reaksiyonlara sebebiyet vermeyen hammaddelerde ipliklerin içeriğindeki Anti-Pilling yüzdelerine dikkat ederek akrilik yumaklardan da yararlanabilirsiniz.
  • Şiş veya iğneyi doğru seçin: İpliğinizin kalınlığına göre şiş veya iğne seçmeniz gerekir. İpliğiniz çok kalınsa küçük şiş veya iğne, ipliğiniz çok inceyse büyük şiş veya iğne kullanmak gerekir. Bu yüzden her zaman ipliğinizin etiket bilgilerinden yararlanmanız faydalı olacaktır. Üretilen ipin en uyumlu örgü şişi veye tığ numarası etiket bilgilerinde tavsiye edilen oran olarak bizlere bilgi vermektedir. Bu numaralardan faydalanarak kendi el ayarınıza göre örgü modelinizde işlemler yapabilirsiniz.
  • İlmeklerinizi doğru atın: Örgü yaparken ilk adım ilmekleri atmaktır. İlmeklerinizi doğru atmazsanız örgüleriniz düzgün olmaz.
  • Örgülerinizi düzgün tutun: Örgülerinizi düzgün tutmak, örgülerinizin düzgün olması için önemlidir. Örgülerinizi tutarken gevşek veya çok sıkı tutmamaya dikkat edin. Tek bir tarzda ördüğünüzde örgünüz düzgün şekilde görünür. Belirli bölgelerde sıkı belirli bölgelerde daha hafif bir örgüyle devam ederseniz bu modelinizin görüntüsüne yansıyacaktır. Bu yüzden sıkı veya gevşek örüyorsanız farklı şiş ve tığ numaralarından faydalanarak örgünüzün daha iyi görünmesini sağlayabilirsiniz.
  • Örgüyü sıkmadan örün: Örgülerinizi sıkmadan örmek, örgülerinizin daha düzgün olmasını sağlar. Örgülerinizi örerken çok sıkı veya çok gevşek örmemeye dikkat edin.
  • Örgüyü düzenli olarak kontrol edin: Örgü yaparken örgüyü düzenli olarak kontrol etmek, ilmeklerinizin düzgün olup olmadığını kontrol etmenizi sağlar. Örgülerinizi kontrol ederken ilmeklerinizin aynı boyda ve sıkılıkta olduğundan emin olun.
  • Hataları düzeltin: Örgü yaparken hata yapmak kaçınılmazdır. Örgü yaparken hata yaparsanız, hataları hemen düzeltmeniz gerekir. Hataları düzeltirken örgüyü çok fazla sökmemeye dikkat edin.
  • Örgüyü bitirdikten sonra yıkayın: Örgülerinizi bitirdikten sonra yıkamak, örgünün şeklinin bozulmasını önlemeye yardımcı olur. Örgülerinizi yıkarken örgünün etiketinde belirtilen yıkama talimatlarına uyun. Etiket bilgilerinden yararlandığınız takdirde örgülerinizde olabilecek deformeleri minumuma indirgeyebilirsiniz. Bu sayede örgü projenizi uzun soluklu kullanabilirsiniz.

Tüm bu önerilere dikkat ettiğimizde geriye kalan tek şey örgüyü sanatsal bir hale getirip renklerle dans etmek kalıyor. Rahat ve konforlu bir ortamda müzik dinleyerek veya kalabalık arkadaş grubunuzla bu aktiviteyi daha da eğlenceli hale getirebilirsiniz. Kendinizi motive edin ve hata yapmaktan korkmayın bu şekilde benzersiz ve kimsede bulunmayan örgüler örebileceksiniz. Hem kendiniz hemde evinizde yer alan bu güzel aksesuarlar herkes tarafından çok sevilecek.

Umarım bu ipuçları örgü yapmanıza yardımcı olur. Daha fazla örgü modeli ve iplik çeşitlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için diğer sosyal medya kanallarımızı inceleneyi unutmayın.

Pinterest Hesabımız: tr.pinterest.com/etrofil/

Etrofil İnstagram Hesabımız: www.instagram.com/etrofil/



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.