MERİNO YÜNÜ NEDİR?

13-02-2023 13:23
MERİNO YÜNÜ NEDİR?
MERİNO YÜNÜ NEDİR?

Doğadan gelen merino yünlerinin size ve sevdiklerinize sunacağı nazik, ferah, yumuşak dokusunun farkındalığıyla gelin bu organik içeriğin üretim sürecimizdeki yolculuğunu inceleyelim.

 

Avustralya’nın özel çiftliklerinde yeterince gün ışığı alarak doğada serbest şekilde dolaşarak, doğal besin kaynakları tüketerek yetişen Merinos koyunlarının kürkleri, İtalya’da usta ellerden geçerek Extra Fine Merino ipliğine dönüşür. Baby Merino, Baby Merino Print, İpek Yolu, vb. kalitelerimizin içeriğinde olduğu gibi Yalova’daki üretim tesisimizde global tekstil standartlarına uyum sağlayarak tüketicilerimiz için hazır hale gelir. Bu yün Dünya üzerindeki en kaliteli yün olarak bilinir. Hassas ciltlere önerilen anti-alerjenik yapısı, yumuşak dokusu, hatta kaliteli uyku süreci geçirmenizi sağlayan etkileri yanında bir çok özelliği vardır. Gelin bu özellikleri detaylı bir şekilde inceleyelim.

 

NEDEN MERİNO YÜNÜ KULLANMALIYIZ?

Merino yünleri doğal yünler olduğu için kendine özgü bir takım avantajlı özelliklerle çevrililer. Doğanın bizlere sunduğu bu mucize 9 farklı özellikle dikkat çekiyor. Gelin hep birlikte merino yünlerinin tercih sebeplerini inceleyelim…

 

1.%100 Doğal İçerik:

Merino yününün en kalitelisi Avustralya’da doğal koşullarda yetiştirilen, gün ışığında tamamen serbest olarak organik otlarla beslenen, Merinos koyunlarından elde edilir.

2.Nefes Alabilir Doku:

Merino yünleri en çok nefes alabilen liflerden olup, nem buharını emerek, buharlaşıp havayla karışarak sizden uzaklaşmasını sağlar. Bu özelliği sayesinde egzama, kaşıntı, alerjik reaksiyonlardan sizleri korur.

3.Kokuya Dayanıklı Yapı:

Sentetik ve kimyasalların aksine, nem buharını emen yapısı sayesinde, terlemeye neden olmaz koku moleküllerini vücudunuzdan uzaklaştırır, size ferah bir ten bırakır.

4.Yumuşak Doku:

Merinos yünleri ipeksi yumuşaklığı ve ince yapısı sayesinde hafif hissetmenizi sağlayarak cildinize nazik bir dokunuş sunar.

5.Esnek Yapı:

Yapısı gereği siz hareket halindeyken şekil alırken orijinal haline dönerek kırışmaz. Esnemeye yardımcı olduğu iççinde spor kıyafetlerinde çokça tercih edilir.

6.Hassas Bakım:

Etiketlerde belirtilen yıkama talimatlarına uyarak, giysilerinizi yıkayabilir, kurutabilirsiniz. Dayanıklı yapısı sayesinde uzun yıllara meydan okur.

7.Sıcak Soğuk:

Vücudun sıcaklığına göre tepki verdiği aktiflik özelliğiyle sıcak yaz günlerinde vücudunuzu serin tutar, soğuk kış günlerinde ise yumuşacık dokusuyla sizi ısıtır.

8.Yenilenebilir (Çevre Dostu):

Merinos yünü doğaya faydalı, her yıl yenilenebilen çevre dostu organik içeriklerdendir.

9.Anti-Ultraviyole:

Merinos yünleri hayvansal doğal bir lif yapısına sahip olduğundan, güneşe karşı sizleri korur ve UV radyasyonlarını emer.


Daha fazla örgü modeli ve iplik çeşitlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için diğer sosyal medya kanallarımızı inceleneyi unutmayın.

Pinterest Hesabımız: tr.pinterest.com/etrofil/

Etrofil İnstagram Hesabımız: www.instagram.com/etrofil/





IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.