ANTI PILLING AKRİLİK NEDİR?

05-10-2022 10:51
ANTI PILLING AKRİLİK NEDİR?

Anti Pilling İplik Nedir? Neden Tercih Edilir?

Bazı tekstil ürünlerinde zamanla kullanıma bağlı olarak elektriklenme, tüylenme ve topaklanma görülür. Bu liflenme doğal maddelerle oluşturulan ürünlerin yanı sıra Akrilik Ürünlerde de sıklıkla görülür. Bu liflenme doğal maddelerle oluşturulan ürünlerin yanı sıra Akrilik ürünlerde de sıklıkla görülür. Özellikle el örgüsü kıyafetlerimizin sürtünmeye maruz kalan bölümlerinde; örneğin omuz, dirsek, ön cephe gibi alanlarda liflenme başlar.

Liflenme; kıyafetlerin zamanla kullanımı ve elektriklenmeye bağlı olarak aşınmaya başlamasıdır. Pamuk vb. ürünlerde liflerin topaklanması yok denecek kadar azdır. Bu yüzden tekstil üzerine alışveriş yapan müşteriler daha kaliteli içerikler tercih etmekle birlikte, (Pamuk yüzdesinin çok olduğu iplikler olabilir) Anti Pilling Yüzdesi de karıştırılan iplikleri tercih edebilirler.

Bio Cotton %70 Geri Dönüşüm Pamuk

Etrofil Jeans %55 Organik Pamuk %45 Akrilik

Bambino Lux Cotton %60 Pamuk %40 Anti Pilling Akrilik

Popstar- Süperstar-Megastar %25 Yün %75 Premium Anti Pilling Akrilik

 

Anti-Pilling özelliği bulunan ürünlerde tüylenme ve topaklanma minumum seviyeye düşer. Bu özellik ürünlerdeki liflenmeyi azaltır. Özellikle hassas cilde sahip kişiler ve alerjisi olanlar tarafından daha çok tercih edilmektedir. 

Anti-Pilling özelliği bulunan ürünlerde tüylenme ve topaklanma minumum seviyeye düşer. Bu özellik ürünlerdeki liflenmeyi azaltır. Özellikle hassas cilde sahip kişiler ve alerjisi olanlar tarafından daha çok tercih edilmektedir.

Akrilik iplik, pamuk ve yün gibi doğal liflere göre daha dayanıklı ve esnektir. Ayrıca, akrilik iplik su tutmaz ve bakımı kolaydır. Bu özellikleri nedeniyle akrilik iplik, örgü ve tığ işi için çok popüler bir malzemedir.

Akrilik iplik, çeşitli alanlarda kullanılabilir. En yaygın kullanım alanları şunlardır:

  • Giysiler: Akrilik iplik, kazak, hırka, yelek, atkı, bere, eldiven gibi giysiler yapmak için kullanılır. Akrilik iplik, sıcak tutma özelliği nedeniyle özellikle kış aylarında tercih edilir.
  • Ev tekstil ürünleri: Akrilik iplik, halı, kilim, battaniye, yastık, minder gibi ev tekstil ürünleri yapmak için kullanılır. Akrilik iplik, dayanıklı ve bakımı kolay olduğu için bu ürünler için uygun bir malzemedir.
  • Dekoratif ürünler: Akrilik iplik, oyuncak, süs eşyası, aksesuar gibi dekoratif ürünler yapmak için kullanılır. Akrilik iplik, çeşitli renklerde ve desenlerde üretilebildiği için bu ürünler için geniş bir tasarım yelpazesi sunar.

Sizlere önerebileceğimiz bazı Akrilik içerikli ipliklerimiz;

Twister %100 Anti Pilling Akrilik

Baby Can %100 Anti Pilling Akrilik

Baby Karizma %100 Anti Pilling Premium Acrylic Print

Gurme %100 Anti Pilling Premium Akrilik

İnci %100 Anti Pilling Premium Akrilik


Daha fazla örgü modeli ve iplik çeşitlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için diğer sosyal medya kanallarımızı inceleneyi unutmayın.

Pinterest Hesabımız: tr.pinterest.com/etrofil/
Etrofil İnstagram Hesabımız: www.instagram.com/etrofil/




IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.